فهرست مطالب

New Trends in English Language Learning - Volume:1 Issue: 4, Dec 2022

Journal of New Trends in English Language Learning
Volume:1 Issue: 4, Dec 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/09/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صفحات 1-16
    این مطالعه با هدف تحقیق در مورد استفاده مدل فرایر در تدریس واژگان به دانشجویان مهندسی کامپیوتری که درس زبان (انگلیسی) برای اهداف ویژه یا همان زبان تخصصی علوم کامپیوتر را دریافت کرده بودند انجام شد. طرح تحقیق آن شبه‎آزمایشی مقایسه‎ایی با گروه کنترل و سنجه پس آزمون بود. براساس الزامات این طرح، دو کلاس موجود از دانشجویان مقطع کارشناسی فوق‎الذکر (مجموعا به تعداد 62 نفر) بدون دخل و تصرف برگزیده شدند. سپس یک کلاس گروه کنترل و کلاس دیگر گروه آزمایش در نظر گرفته شدند. در یک دوره تدریس دوازده هفته‎ای، به گروه آزمایش برخی واژگان برگرفته از متون کتاب زبان تخصصی رشته مهندسی کامپیوتر با استفاده از رسم های گرافیکی مدل فرایر آموزش داده شد به موازات آموزش دیگر واژگان با رویه خود کتاب. به روایتی دقیق تر، به آنها آموزش داده شد چگونه یادگیری و فهم خود از واژگان را بصورت گرافیکی سامان ببحشند. در مقابل به گروه کنترل تمامی کلمات با رویه کتاب آموزش داده شد. در پایان ترم، از هر دو گروه یک پس‎آزمون واحد دانش اکتسابی واژگان گرفته شد. سپس اثر احتمالی استفاده مدل فرایر با روش آماری نمونه‎های مستقل تی-تست محاسبه شد. نتایج این محاسبات نشان داد که مدل فرایر تاثیر قابل توجهی بر یادگیری واژگان توسط گروه آزمایش داشته است. یعنی این گروه عملکرد بهتری نسبت به گروه کنترل داشته است. بر این اساس، می‎توان نتیجه گرفت که مدرسین فعال در این حوزه می توانند، به همراه یا با عبور از رویه‎های کتابی، از ابزارهای سامان بخش گرافیکی مثل مدل فرایر برای رشد یادگیری واژگان استفاده کنند.
    کلیدواژگان: انگلیسی برای اهداف ویژه، زبان برای اهداف ویژه، سامان بخش گرافیکی، مدل فرایر، یادگیری واژگان
  • صفحات 17-33
    این پژوهش به ارزیابی کتاب زبان انگلیسی پایه سوم راهنمایی در ایران که در سال 1396 توسط وزارت آموزش و پرورش اجرا شد، پرداخته است. این تحقیق به منظور بررسی اینکه آیا محتوای کتاب با ادعای نویسندگان مطابقت دارد یا خیر انجام شد. برای انجام این کار، محقق از طرح تحقیق کمی برای ارزیابی این کتاب درسی استفاده کرد. نمونه تحقیق متشکل از 200 معلم بود که برای پاسخ به پرسشنامه در این پژوهش شرکت کردند که به صورت تصادفی از مدارس مختلف دولتی و غیردولتی استان مازندران انتخاب شدند. آنها در نظرسنجی آنلاین و کاغذی شرکت کردند. این نظرسنجی توسط Cunnings Worth سال 1995 طراحی شد. آیتم های این پرسشنامه بر اساس ویژگی یک کتاب درسی خوب و شامل 14 دسته به عنوان محتوا، دستور زبان، واژگان، واج شناسی، مهارت های زبانی، روش شناسی، مهارت های مطالعه، اهداف، انتخاب محتوا، درجه بندی و بازیافت، تصاویر، تمرین و تست، مواد تکمیلی و راهنمای معلم بود. به طور خلاصه، نتایج ارزیابی نشان داد که محتوای این کتاب نسبتا مناسب است، زیرا میانگین نمرات ترکیبی برای هر دسته از 2 فراتر رفته است، به جز برای درجه بندی و بازیافت که امتیاز 2.10 را کسب کردند. مقوله درجه بندی و بازیافت و مهارت های مطالعه دو مقوله بودند که میانگین 13/2 و 10/2 را کسب کردند. آنها کمترین درجه را از سوی پاسخ دهندگان به دست آوردند.
    کلیدواژگان: کتاب درسی، ارزیابی بازنگرانه، محتوا، زبان آموزان زبان انگلیسی
  • صفحات 35-47
    لحن یک کارکرد زبانی را انجام می دهد و نقش مهمی در تنظیم گفتمان دارد. این یک مهارت ضروری است که فراگیران باید آن را کسب کنند، عمدتا به این دلیل که می تواند بر درک و دقت تاثیر بگذارد. مانند دیگر ویژگی های گفتار، لحن ممکن است حاوی اطلاعاتی در مورد ویژگی های گوینده باشد. بنابراین، این مطالعه بررسی کرد که آیا آهنگ صدا تحت تاثیر سن، جنسیت و خودمختاری قرار می گیرد یا خیر. بر اساس هدف پژوهش، پارادایم از نوع کمی و طرح از نوع علی-مقایسه ای (پس از واقع) بود. شصت و دو زبان آموز زبان انگلیسی متوسطه به راحتی از موسسات زبان خصوصی در اصفهان، ایران انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مقیاس خودگردانی یادگیری و آزمون شفاهی معلم ساخته شده جمع آوری شد. برای اندازه گیری تاثیر جنسیت، سن، خودمختاری و تاثیر متقابل آن ها بر آهنگ سازی از آنالیز واریانس استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که نمرات آهنگ صدا در گروه سنی بالاتر و دختران بالاتر بود. پسران در گروه سنی جوان تر مقادیر متوسط ​​کمتری را برای آهنگ سازی نشان دادند. بعلاوه، افرادی که خودمختارتر بودند، از نظر آهنگسازی نمرات بالاتری کسب کردند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که سن، جنسیت و خودمختاری بر لحن صدا تاثیر می گذارد. از یافته های این پژوهش می توان در تدوین برنامه های درسی زبان انگلیسی و تعیین اهداف گفتار درمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سن، خودمختاری، جنسیت، لحن، عوامل روانی اجتماعی
  • صفحات 49-60
    در آثار مختلف شاعران، اعتقادات مذهبی قابل تشخیص هستند. نقش و اهمیت آیه های قرآنی در بوستان سعدی به وضوح آشکار است و نشان میدهد که روح و روان سعدی با آنها درآمیخته شده است. یکی از صناعات ادبی در بوستان، تلمیح است که مبتنی بر شبیهسازی و تناسب و در ارتباط با موضوع موردنظر میباشد. روش بیان او ساده است، و خوانندهی آگاه باید توانایی رمزگشایی آن را داشته باشد تا معنی آن کلمه یا عبارت را به درستی درک کند. بنابراین، آنچه که یک اثر را به اثر ادبی ماندگار تبدیل میکند تفکر عمیقی است که در آن پنهان است و این همان، تفکر یک شاعر ملت است که جهانبینی را تشکیل میدهد. افزون بر این، هدف سعدی  نسبت به کاربرد تلمیح در اشعارش تنها محدود به بیان وقایع نیست، بلکه هدف او این است تا این افکار متعالی  را بیان کند که به اخلاق و معرفت اشاره دارند. در این رساله، تلمیح های اسم خاص، مشخص شده و شیوه ترجمه آنها بررسی شده است.
    کلیدواژگان: تلمیح اسمی، مشخصه های فرهنگی، فرهنگ، ترجمه ادبی
  • صفحات 61-77
    v معادل ها یا نو شناسی های مطرح شده توسط فرهنگستان زبان و ادب فارسی همواره چالش برانگیز و محل مناقشه کارشناسان و پژوهشگران بوده است. بیشترین نگرانی در مورد اشکال یا مورفولوژی اصطلاحات APLL بود. فناوری اطلاعات (IT) دارای طیف گسترده ای از اصطلاحات است که توسط اینترنت و دستگاه های دیجیتال به وجود می آید. در ایران، APLL سعی کرد معادل هایی برای این اصطلاحات ایجاد کند. این شرایط پذیرش و جنبه های ارتباطی مشکل ساز بود. بنابراین، این تحقیق پیمایشی با هدف ارزیابی جنبه های ارتباطی معادل های APLL بر اساس مدل های Picht و Draskau، (1985) و De Beaugrande و Dressler (1992) انجام شد. برای این منظور، محقق ابتدا این مدل ها را در 9 عبارت ترکیب کرد و سپس پنجاه معادل رایج و اصل انگلیسی آن ها را انتخاب و به پرسشنامه ایستا در فرم های گوگل تبدیل کرد. پس از تشکیل پرسشنامه، لینک آن ایجاد و برای سیصد و شصت کاربر و متخصص فناوری اطلاعات ارسال شد. از این تعداد 106 نفر از پرسشنامه ها بازدید و اظهارات را علامت گذاری کردند. بیانیه های پرسشنامه از نظر فراوانی و درصد پاسخ به اظهارات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تجزیه و تحلیل دو نوع از پاسخ دهندگان را نشان داد: کسانی که موافق معادل های APLL بودند و کسانی که مخالف آنها بودند. سپس محقق فرکانس ها را به آمار توصیفی تبدیل کرد. با این حال، مشخص شد که گروه طرفدار نیولوژیسم های APLL (میانگین = 35) گزارش دادند که آنها جذاب، سازگار با قواعد مورفولوژی فارسی، پذیرفته شده اجتماعی، توجیه معنایی، مرتبط با ژانر، مختصر و مورد انتظار هستند. از سوی دیگر، گروه دیگری که مخالف معادل های APLL برای اصطلاحات فناوری اطلاعات (میانگین=70.55) بودند، گزارش کردند که این عبارات با قواعد مورفولوژی فارسی، پذیرفته شده اجتماعی، قابل توجیه معنایی، مرتبط با ژانر، مختصر و مورد انتظار همخوانی ندارند. علاوه بر این، گروه در برابر معادل های APLL نسبت به این معادل ها بهتر از گروه عمل کرد. همچنین، تجزیه و تحلیل سطح معنی داری رابطه بین دو گروه از طریق آزمون t نشان داد که از 0001/0p<، تفاوت بین دو گروه از نظر آماری معنی دار است. این مطالعه پیامدهایی برای معلمان، دانش آموزان و محققان در آموزش زبان، مطالعات ترجمه و زبان شناسی دارد.
    کلیدواژگان: هم ارزی، مقبولیت، ارتباط پذیری، فناوری اطلاعات
  • صفحات 79-107
    این مطالعه طراحی ترکیبی برای به دست آوردن بینشی در مورد تکالیف تعاملی در حال توسعه در دانشجویان زبان انگلیسی زبان انگلیسی از نظر خود نظارتی، خودتنظیمی و تمایل به برقراری ارتباط در سیستم آموزشی انجام شده است. این مطالعه داده ها را با استفاده از پرسشنامه های سنجش مقیاس خود نظارتی (SMS)، مقیاس یادگیری زبان خودتنظیمی (SRLS) و تمایل به برقراری ارتباط (WTC) جمع آوری کرد تا تفاوت های نمرات تعاملی 40 دانش آموز در یک گروه آزمایشی را با روش تعاملی محاسبه کند. نمرات 40 دانش آموز در یک گروه کنترل. این مطالعه یک روش کیفی مبتنی بر مصاحبه را با فراگیران زبان انگلیسی اتخاذ کرد که در تحقیق شرکت کردند و تا چه حد می توانستند به آموزش دست یابند و با یافته های قابل توجهی دریافت کنند. بر این اساس، مطالعه به عنوان ارزیابی شخصیت، مصاحبه های نیمه ساختاریافته را با 40 دانش آموز در یک گروه آزمایشی و 40 دانش آموز در گروه کنترل برای بررسی باورهای انگیزشی دانش آموزان و نگرش آنها نسبت به فعالیت هاتعاملی موثر بر عملکرد آنها در یادگیری و کمک به آنها در برقراری ارتباط موفق ایجاد کرد. . با توجه به نتایج پژوهش، با استفاده از آزمون تی نمونه مستقل، تکالیف تعاملی می تواند آموزش مناسب و توسعه حرفه ای را تسهیل کند. یافته اصلی مطالعه مربوط به تاثیر فعالیت های تعاملی در بهبود نگرش مثبت نسبت به فعالیت هاتعاملی بود و برای یادگیری زبان مفید بود. بر اساس تجزیه و تحلیل نگرشی به عنوان نتایج این مطالعه، با استفاده از نمونه مصاحبه رونویسی شده با کدگذاری (یک عصاره) به وضوح مشخص شد که دانش آموزان با فعالیت هاتعاملی عمدتا از دانش آموزان با آموزش معمولی بهتر عمل می کنند. علاوه بر این، یافته های تحقیق نشان داد که پیشرفت دانش آموزان از نظر انگیزه، خودمختاری و توانمندی بهبود یافته است که به یادگیری آنها کمک می کند. با این حال، این مطالعه نشان داد که معلمان می توانند صحبت های مشارکتی تحصیلی و همچنین رفتار اجتماعی- عاطفی دانش آموزان را در محیط های آموزشی و یادگیری خود برای به اشتراک گذاشتن احساس امنیت، ریسک کردن و لذت بردن از تاثیرات سازنده افزایش دهند.
    کلیدواژگان: فعالیت تعاملی، راهبرد خود نظارتی، راهبرد خودتنظیمی، تمایل به برقراری ارتباط، توانمندسازی
  • صفحات 109-117
    رمان معرفتی رمانی است که به صورت پیشروی از حروف مبادله شده بین شخصیت های داستان نوشته می شود. تمرکز یا پرسپکتیو یک ایده انتقادی در روایت شناسی است که به تصمیم گیری از دیدگاهی که داستان از آن روایت می شود اشاره دارد. این مقاله اثر بزرگ آلیس واکر، رنگ ارغوانی را در پرتو فرضیه تمرکزی که توسط روایت شناس فرانسوی جرارد ژنت ایجاد شده است، بررسی می کند، که نقطه عطفی را بین داستان نویس و شخصیت اصلی ایجاد کرد. چهار نکته برجسته از تمرکز استفاده شده در این اثر را بررسی می کند: محدودیت مقاله نویسان نامه، سازگاری محققان نامه، تبادل شخصیت های مختلف مرکزی، و ساختار چند صدایی در اثر. این مقاله از دیدگاه روایت شناختی ادعا می کند که رنگ بنفش جایگاهی با استانداردهای پیشرفته از کتاب های معرفتی عالی دارد.
    کلیدواژگان: کانونی شدن، تمرکز، روایت شناسی
|
  • Mahmoud Jafarie, Hossein Heidari Tabrizi * Pages 1-16
    This study was intended to investigate the application of the Frayer model to teaching vocabulary to language for specific purposes students. It employed quasi-experimental control group posttest-only design. As its requirement, two intact classes of Iranian undergraduate computer sciences majors—having taken language for specific purposes course—were selected in a convenience sampling fashion (#62 students). They were assigned to two groups: control and experimental. In a twelve-week treatment period, the experimental group was taught some words present in content area texts using the Frayer model charts along with other words using textbook procedure. To be more precise, they were trained how to organize their understanding of words graphically—the words chosen from their English for specific purposes textbook, i.e., English for computer engineering. In contrast to the experimental group, the control group received instruction in vocabulary learning following just textbook procedure. At the end of the term, an identical vocabulary achievement posttest was administered to both groups. The probable effectiveness of the Frayer model application in learning vocabulary words was statistically computed through independent samples t-test procedure. The results showed that Frayer model had significantly affected the experimental English for specific purposes students’ vocabulary gain. As a result, they outperformed the normal English for specific purposes students in vocabulary learning. It is implied that the practitioners in this area can transgress the textual mode routines of vocabulary learning: they can take advantages of graphically organizing tools such as the Frayer model for the enhancement of vocabulary learning.
    Keywords: English for Specific Purposes, Frayer model, graphic organizer, Language for Specific Purposes, vocabulary learning
  • Elham Taghipour, Shaban Najafi Karimi * Pages 17-33
    This study evaluated the third-grade junior high school English course book in Iran which was implemented in 2017 by the ministry of education. The study was done in order to find out whether its contents match the authors' claim. To do this, the researcher used a quantitative research design to evaluate the Course Book (CB). A sample of 200 teachers participated in this study for answering the questionnaire and were chosen randomly from a different state and private schools in Mazandaran province. They participated in the online and paper and pencil survey. The survey was developed by Cunnings Worth (1995). The items of the questionnaire were based on the characteristic of a good textbook and included 14 categories as content, grammar, vocabulary, phonology, language skills, methodology, study skills, objectives, content selection, gradation and recycling, visuals, practices and testing, supplementary materials and teacher manual. In short, the results indicated that Prospect 3 was perceived as moderately adequate since the mean composite scores for each category exceeded 2, except for gradation and recycling which scored 2.10. Gradation and recycling and study skills categories were two categories that scored a mean of 2.13 and 2.10. They gained the least support by the respondents.
    Keywords: Textbook, Retrospective Evaluation, Content, EFL learners
  • Akram Alaedini, Azizeh Chalak * Pages 35-47
    Intonation conducts a linguistic function and has a crucial role in discourse regulation. It is an essential skill that learners should acquire, mainly because it can impact comprehension and accuracy. Like other speech characteristics, intonation may comprise information about the speaker’s traits. Therefore, this study examined whether intonation is affected by age, gender, and autonomy. Based on the purpose of the research, the paradigm was quantitative, and the design was casual-comparative (ex post facto). Sixty-two intermediate EFL learners were conveniently selected from the private language institutes in Isfahan, Iran. Data were collected by the Learning Autonomy Scale and a teacher-made oral test. An ANOVA was used to measure the effect of gender, age, and autonomy and their interaction on intonation. The data analysis revealed that intonation scores were higher in the older age group and girls. Boys in the younger age group exhibited smaller mean values for intonation. In addition, those who were more autonomous scored higher in intonation. Therefore, it can be concluded that age, gender, and autonomy affect intonation. The findings of this study could be used in compiling English language course programs and determining speech therapy goals.
    Keywords: age, Autonomy, gender, Intonation, Psychosocial Factors
  • Valeh Jalali * Pages 49-60
    In various poets' works, religious beliefs are recognizable. The role and significance of Quranic verses in Bustan are clearly evident and show that Saadi's spirit and soul have been inspired by them. One of the literary terms in Bustan is allusion which is based on simile in relation to the subject matter. His method of expression is simple, and the knowledgeable reader must have the ability to decode it in order to understand the meaning of that word or phrase, properly. Therefore, what transforms work into a lasting literary work is a deep reflection in which it is hidden, and this is the thought of a poet of a nation that forms his/her worldview. Moreover, the purpose of Saadi toward the use of allusion in his stories is not only limited to the statement of events but also his purpose is to express the transcendental thoughts that refer to ethics and knowledge. In this thesis, religious allusions, especial proper noun ones, have been identified as the specific types of allusions, and their translation methods have been examined
    Keywords: allusion, Culture Specific Items, culture, Literary Translation
  • Abbas Paziresh *, Zohreh Jaffari Pages 61-77
    Equivalents which are proposed by the Academy of Persian Language and Literature (APLL) have always been challenging and sources of controversy among experts and researchers. The greatest concerns were about the forms or morphology of APLL terms. Information Technology (IT) has a wide range of terminology which is brought about by the internet and digital devices. In Iran, APLL tried to coin equivalents to these terms. These terms acceptance and communicative aspects were problematic. Therefore, this survey research aimed at the evaluation of communicative aspects of APLL equivalents based on models of Picht and Draskau, (1985) and De Beaugrande and Dressler (1992). For this purpose, first, the researcher synthesized these models into nine statements and then selected the fifty most widespread equivalents and their English originals and converted them into a static questionnaire in Google Forms. After the formation of the questionnaire, its link was created and sent to three hundred and sixty IT users and experts. Of them, 106 people visited the questionnaires and marked the statements. The questionnaire statements were analyzed in terms of frequencies and percentages of answers to the statements. The analysis indicated two types of respondents: those who were in favor of APLL equivalents and those who were against them. Then the researcher converted the frequencies into descriptive statistics. However, it was found that the group in favor of the APLL neologisms (Mean= 35) reported that they are appealing, consistent with Persian rules of morphology, socially accepted, semantically justifiable, genre-related, concise, and expected. On the other hand, the other group which was against the APLL equivalents to IT terms (Mean=70.55) reported that such terms are not consistent with Persian rules of morphology, socially accepted, semantically justifiable, genre-related, concise, and expected. Moreover, the group against the APLL equivalents outperformed the group in favor of such equivalents. In addition, the analysis of the significance level of the relationship between the two groups through a t-test indicated that since p < 0.0001, the difference between the two groups was statistically significant. The study has implications for teachers, students, and researchers in language teaching, translation studies, and linguistics.
    Keywords: Equivalence, Acceptability, communicativeness, neologism, information technology
  • Fereshte Abkhoo, Roya Baharlooei *, Hadi Salehi, Omid Tabatabaei Pages 79-107
    This mixed-methods design study has been conducted to gain insights into the developing interactive tasks in Iranian EFL students in terms of self-monitoring, self-regulation, and willingness to communicate within the educational system. The study collected data using the questionnaires measuring self-monitoring scale (SMS), self-regulated language learning scale (SRLLS), and willingness to communicate (WTC) to compute the differences in interactive scores of 40 students in an experimental group with the interactive scores of 40 students in a control group. The study adopted a qualitative interview-based methodology with EFL learners who took part in the investigation and the extent to which they could achieve and receive the instruction with significant findings. Accordingly, the study as personality assessment developed the semi-structured interviews with 40 students in an experimental group and 40 students in a control group to explore students’ motivational beliefs and their attitudes towards interactive tasks influencing their performance in learning and assisting them to communicate successfully. As the results of the study, using the independent sample t-test, the interactive tasks could facilitate suitable training and professional development. The major finding of the study was related to the influence of interactive activities in improving positive attitudes towards interactive tasks and was beneficial to language learning. Based on the attitudinal analysis as the results of this study, using the Transcribed Interview Sample with coding (an extract) clearly identified that students with interactive tasks mainly outperformed those with regular instruction. Furthermore, the findings of the research indicated that students’ achievement was improved in terms of their motivation, autonomy, and empowerment as contributed to their learning. However, this study revealed that teachers could increase the academically collaborative talk as well as social-emotional behavior of students in their teaching and learning environments to share feeling safe, taking risks, and enjoy constructive effects.
    Keywords: Interactive task, Self-monitoring strategy, Self-regulation strategy, Willingness to communicate strategy
  • Atefeh Karami Torkashvand * Pages 109-117
    An epistolary novel is a novel written as a progression of letters traded among the characters of the story. Centralization or perspective is a critical idea in narratology, alluding to the decision of a point of view from which the story is told. This paper examines Alice Walker's great work The Color Purple in the light of the centralization hypothesis created by French narratologist Gerard Genette, who made a turning point outline between the storyteller and the central character. It investigates four highlights of centralization utilized in this work: the constraint of letter essayists, the adaptability of letter scholars, the exchanging of various central characters, and the polyphonic structure in the work. This article contends from the narratological point of view that The Color Purple has a place with a cutting-edge standard of awesome epistolary books.
    Keywords: Focalization, Centralization, Narratology